מחר (רביעי): טביעת הרגל האקולוגית של תעשיית המזון

יום רביעי, 11.5.2011, בשעה 19:30

במרכז ביכורי העתים (הפטמן 6, ת"א, סמוך לסינמטק)

טביעת הרגל האקולוגית של תעשיית המזון

מרצה: ערן בן ימיני, התנועה הירוקה.

ההרצאה במסגרת הקורס "בין ממון למזון" של המכללה החברתית-כלכלית.

לקורס בפייסבוק: http://www.facebook.com/event.php?eid=125974837479451

תעשיית המזון קובעת היבטים משמעותיים בחיינו. חלוקת המזון העולמית דנה אוכלוסיות שלמות לרעב, בעוד אוכלוסיות אחרות סובלות מתופעות הלוואי של צריכת מזון עודפת ולא מאוזנת. תעשיית המזון מהווה גורם להרס הסביבה ולהתחממות כדור הארץ. השינויים המבניים והטכנולוגיים העבירו את השליטה בייצור המזון לידיהם של תאגידי ענק בינלאומיים, תוך פגיעה בחקלאים קטנים, בקהילות הכפריות ובבעלי-חיים.

הקורס יאפשר הצצה ביקורתית אל הפוליטיקה של תעשייה רבת השפעה, בארץ ובעולם, שלעתים נזנחת בדיונים חברתיים וסביבתיים.

הקורס במחיר סמלי:

230 ₪ לכל שמונת המפגשים (100 ₪ לסטודנטים ולזכאים אחרים להנחה); 35 ₪ למפגש בודד.

פרטים נוספים והרשמה אצל רכזי הקורס (מומלץ, אך לא חובה, להירשם מראש):

מיקי ולד 054-4916671 או mikiwald@walla.com

יוסי וולפסון 052-2598773 או reyo@netvision.net.il

המכללה החברתית כלכלית 03-7306444

 

[ginger] אירועים בזנגביל וגם מחוצה לו

שלום,

 

בימים הקרובים יתקיימו בזנגביל שורה של אירועים: ביום חמישי: ארוחה איטלקית רומנטית עם שפים אורחים(!) וביום שני סדנת גלידה טבעונית – והכול מחומרים קלים להשגה ובציוד שיש בכל בית. ביום שלישי אנחנו שמחים לארח את ד"ר דפנה מרקס, רבה רפורמית, שתעביר ערב לימוד מרתק על מזון וקדושה.

 

בנוסף, אנחנו מזמינים אתכם לסדנת ירקות קיץ ולפסטיבל אקטיביזם. בפסטיבל יהיו שורה של אירועים שנוגעים למזון ולצמחו-טבעונות. שימו לב לתוכניה באתר!

 

והנה כל הפרטים:

 

יום חמישי 12.5.2011

19:00 ארוחה איטלקית רומנטית

האביב כבר כאן, והאוויר מתמלא ניחוחות אהבה. שילוב של שפים אורחים מהווג'י-בר התל אביבי והמאסטרית הירושלמית הוליד ארוחה איטלקית  שלא היתה מביישת את המאפייה.

ארוחת שלוש מנות: מלזניית חצילים דרך ניוקי ועד טרטופו שוקלד-קפה ופירות יער.

תרומה מומלצת לארוחה מלאה: 25 ₪.

יום שני 16.5.2011

20:00 סדנת גלידות טבעוניות עם אורי יורמן

הכנת גלידות באמצעות ציוד מטבח בסיסי וזמין, ומחומרי גלם שקונים בשוק.

בואו ללמוד איך לקצור מחמאות גם מהאורחים וגם מהתזונאית!

אורך הסדנה: כשעתיים, בסוף הסדנה אופציה לשעה נוספת למעוניינים.

הסדנה נקייה מרכיבי מזון מלאכותיים, מוצרי חלב, משמרים, מייצבים, שמנים מזוקקים, גלוטן ושאר צרות.

מה נלמד להכין?
* גלידות בטעמים ומרקמים שונים
* חמאת שקדים, קשיו ושאר אגוזים (ללא מוצרי חלב)
* ממתיק טבעי על בסיס תמרים
* שמנת צמחית משובחת על בסיס הנ"ל

התשלום בסיום הסדנה, לפי ראות עיניכם ובהתאם למידת שביעות רצונכם מהסדנה.
רצוי אך לא חובה - כל סכום מעל 80 ש"ח למשתתפ/ת.

לפרטים והרשמה - ניתן לפנות לאורי יורמן במייל (עדיף) או בסלולרי
yurman@gmail.com
050-7827729

יום שלישי 17.5.2011

20:00 יש יותר מדרך אחת לאכול כשר: לימוד על מזון ועל קדושה

 

את הלימוד תנחה ד"ר דליה מרקס. ד"ר דליה מרקס היא רבָּה רפורמית ומרצה בכירה בהיברו יוניון קולג'. מרקס, מחברת הספר "בעת אישן ואעירה: על תפילות שבין יום וביום לילה", עוסקת בחקר התפילה והטקסים במסורת ישראל ומלמדת במוסדות שונים בארץ ובאירופה.

 

כניסה חופשית.

 

סדנת ירקות קיץ בגינון אורגני - תבואה רבה בשטח קטן

הסדנה תתקים החודש בגבעה הצרפתית ירושלים.

 

בתוכנית:
עובדים ולומדים יחד בהנחיית אביעד נחום, גנן ואיש פרמקלצ'ר. מחברי ארטישוק ירושלמי.

 

מפגש ראשון - (שישי 27.5 )

הכנת הקרקע- טיוב, סיכול בדיקת ניקוז וכו', תיחום, הנבטה אם אפשרי וחיטוי סולרי של הקרקע.
נערוך תכנון שתילה ובדיקות שטח, למען נוחותנו נתחיל כמה שיותר מוקדם, שמונה -שמונה וחצי מקסימום.

 

מפגש שני - ( שישי 10.6 )

הקמת מע' השקייה, שתילות ופריסת חיפוי. איך עושים את זה נכון ואקולוגי.

 

עלות: העלות תקבע לפי מספר המשתתפים ומספר הסדנאות, ככל הנראה 50-100 ש"ח.

להרשמה ופרטים נוספים:

אלה 0504884667

‏‏ellamsch@gmail.com‏‏

אביעד 0523225723

הסדנה בפייסבוק: https://www.facebook.com/event.php?eid=220426331317530

פסטיבל אקטיביזם

יער הזורע 19-21.5.2011

כמו בשנה שעברה, זנגביל ישתתף בפסטיבל אקטיביזם שיתקיים בסוף השבוע הבא – ואתם מוזמנים!

אתר הפסטיבל: http://www.activism-festival.org.il/index.php?lang=he

בפסטיבל נפגשים פעילים ופעילות, ארגונים ותנועות, עסקים וחברות, מכל גווני העשייה החברתית סביבתיתהפסטיבל מייצר ומאפשר מרחב מפגש שבו אפשר לנוח, ללמוד, להכיר, להתפתח, לגלות, לחקור ביחד, ליצור שיתופי פעולה, ולגדול כפרטים וכקהילהכמו כן מאפשר הפסטיבל היכרות בין העשייה הקיימת לבין הקהל הרחב, שמוזמן לפסטיבל ונחשף במהלכו למתרחש.

הפסטיבל כולל בתוכו מתחמי הופעות, אמנות ותרבות, לצד מתחמי סדנאות ולימוד, מתחמים ליצירה חופשית, ומתחמים בהם ארגונים קיימים משתפים את מרכולתם.

כל זה מתרחש בכפר אקולוגי שמוקם ומתוכנן מראש להיות מתחשב בסביבה, שומר על הקיים, מכבד את הטבע ואת האנשים המעורבים, ומטפח את השפע ששייך לכולנו.

הפסטיבל מיועד לכל הגילאים ופתוח לקהל הרחב על בסיס כובע הקסמים שבו כל אחד יכול לשים לפי יכולתו ולפי ראות עיניו.

הפסטיבל מתקיים ביער הזורע, בתאריכים 19-21 במאי

 

זנגביל - מרכז קהילתי לצמחונות

בלפור 8, ירושלים. טלפון 02-5665737.

www.ginger.org.il

 

העמדות והתכנים בהרצאות ובאירועים אחרים המתקיימים בזנגביל הם באחריות המרצים והמנחים בלבד. הם אינם משקפים בהכרח את עמדותיה של העמותה או נתונים שנבדקו על-ידיה. זנגביל מפרסם יוזמות שעשויות לעניין את הקהילה של המרכז או לקדם תזונה מהצומח, וכן משתתף במיזמים כאלו. אין לפרש פרסום או השתתפות כאמור כאימוץ תכנים ועמדות המובעים במיזמים כאלו, או פרקטיקות הננקטות במסגרתם.

 

 

[ginger] אירועי מאי בזנגביל

אירועי מאי בזנגביל – מרכז קהילתי לצמחונות

בלפור 8 ירושלים

טלפון: 02-5665737; אימייל: veginger@gmail.com

שלום,

במרכזו של חודש מאי יעמוד ערב לימוד על מזון ועל קדושה, שתנחה ד"ר דליה מרקס. ד"ר דליה מרקס היא רבָּה רפורמית ומרצה בכירה בהיברו יוניון קולג'. מרקס, מחברת הספר "בעת אישן ואעירה: על תפילות שבין יום ובין לילה", עוסקת בחקר התפילה והטקסים במסורת ישראל ומלמדת במוסדות שונים בארץ ובאירופה.

המהטמה, הבר הטבעוני, מזמין אותנו לערב מאכלי בורגול, לארוחה איטלקית רומנטית וכרגיל, לקראת סוף החודש, לג'אם סשן מוסיקלי. ביום חמישי 19.5.2011 נהיה כולנו בפסטיבל אקטיביזם בצפון, ולא יתקיים אירוע. האוכל במהטמה, הבר הטבעוני, הוא כולו מהצומח, והדגנים והקטניות שמשמשים לתבשילים הם ברובם מלאים ואורגניים.

ביום שישי הראשון של החודש אנו ממשיכים לקיים שוק-חופשי, ובחודש מאי, נקיים שוקחופשי נוסף, במסגרת פסטיבל שיתקיים ברחוב עזה הסמוך.

ביום שלישי האחרון של החודש אתם מוזמנים כרגיל לארוחה קהילתית.

פרויקט הייעוץ התזונתי שלנו נמשך גם הוא – ואתם מוזמנים לקבוע מפגש עם התזונאית אורית אופיר.

להתראות!

צוות זנגביל

יום חמישי 5.5.2011

19:00 ערב מאכלי בורגול

בורגול הוא חיטה שבושלה למחצה, יובשה ונגרסה. הוא אחד המרכיבים החשובים במאכלים מהאזור שלנו. הערב הזה יוקדש למאכלי בורגול טבעוניים: קובה טבעונית, טבולי, ועוד כמה תבשילים מעניינים. בארגון מתנדבי המהטמה.

תרומה מומלצת לארוחה מלאה: 25 ₪.

יום שישי 6.5.2011

11:00-14:00 שוקחופשי

להעביר הלאה את כל מה שלא צריכים, ולמצוא ולקחת דברים של אחרים. כולם מוזמנים לפשפש בג'אנק, לקחת ולשים חופשי. בבקשה לא להביא חפצים שיש בהם חומרים מהחי, כגון עור.

המהטמה - בר טבעוני יפעל במקביל ואפשר לאכול בו תבשיל מתחלף, פיצות, סנדביצ'ים וקינוחים, בלא יותר מ-16ש''ח למנה בתרומה מומלצת להמשך קיום הפרויקט.

יום חמישי 12.5.2011

19:00 ארוחה איטלקית רומנטית

האביב כבר כאן, והאוויר מתמלא ניחוחות אהבה. שילוב של שפים אורחים מהווג'י-בר התל אביבי והמאסטרית הירושלמית הוליד ארוחה איטלקית  שלא היתה מביישת את המאפייה.

ארוחת שלוש מנות: מלזניית חצילים דרך ניוקי ועד טרטופו שוקלד-קפה ופירות יער.

תרומה מומלצת לארוחה מלאה: 25 ₪.

יום שלישי 17.5.2011

20:00 יש יותר מדרך אחת לאכול כשר: לימוד על מזון ועל קדושה

את הלימוד תנחה ד"ר דליה מרקס. ד"ר דליה מרקס היא רבָּה רפורמית ומרצה בכירה בהיברו יוניון קולג'. מרקס, מחברת הספר "בעת אישן ואעירה: על תפילות שבין יום וביום לילה", עוסקת בחקר התפילה והטקסים במסורת ישראל ומלמדת במוסדות שונים בארץ ובאירופה.

כניסה חופשית.

יום חמישי 19.5.2011

המהטמה יהיה סגור: אנחנו בפסטיבל אקטיביזם 2011 ביער הזורע.

יום חמישי 26.5.2011

19:00 ג'אם מוסיקאלי פתוח במהטמה בר

ג'אם סשן מוסיקלי: בואו עם כלי נגינה, או רק להקשיב וליהנות ממוסיקה, פיצות טבעוניות וסנדביצ'ים מהצומח, סלטים ומצים טבעוניים.

בארגון מתנדבי המהטמה.

 יום שלישי 31.5.2011

20:00 פותחים שולחן – ארוחה קהילתית.

בואו והביאו מאכל צמחי טעים - משהו פשוט או מסובך, מוכר או חדשני, גדול או קטן - או סתם בואו לבד או עם חברותיך, לערב של אכילה, דיבור וקהילה. בבקשה: בלי בשר, ביצים, חלב ושאר מוצרים מהחי.

יום שישי 3.6.2011

11:00-14:00 שוקחופשי

להעביר הלאה את כל מה שלא צריכים, ולמצוא ולקחת דברים של אחרים. כולם מוזמנים לפשפש בג'אנק, לקחת ולשים חופשי. בבקשה לא להביא חפצים שיש בהם חומרים מהחי, כגון עור.

המהטמה- בר טבעוני יפעל במקביל ואפשר לאכול בו תבשיל מתחלף, פיצות, סנדביצ'ים וקינוחים, בלא יותר מ-16ש''ח למנה בתרומה מומלצת להמשך קיום הפרויקט.

ייעוץ תזונתי לתזונה צמחונית וטבעונית בריאה

עם אורית אופיר ב'זנגביל'

 

הייעוץ מתאים ל:

  • צמחונים/טבעונים לעתיד
  • צמחונים/טבעונים בהווה
  • צמחונים/טבעונים לשעבר הרוצים לחזור לתזונה זו תחת הנחיה מקצועית
  • אנשים שצורכים מעט בשר ("חצימחונים"), או רוצים להפחית את צריכתו

אודותיי:

אורית אופיר, דיאטנית קלינית  (B. Sc) בוגרת האוניברסיטה העברית.

מתמחה בתכנון תזונה מאוזנת מהצומח: החל מתזונה דלה בבשר וכלה בטבעונות.

בימים אלו לומדת  נטורופתיה במכללת רידמן.

כאדם וכאשת מקצוע, אני מאמינה בשילוב בין תזונה קונבנציונלית לבין רפואה משלימה.

מחירון: *

 

רגיל

לחיילים, סטודנטים ופנסיונרים

מפגש ראשון (שעה)

230-150 ₪

230-100 ₪

המפגשים הבאים** (חצי שעה כל אחד)

110-70 ₪

110-40 ₪

 

תעריף מיוחד לבני נוער (בסבסוד עמותת אנונימוס):

40 ₪  ל4 פגישות: פגישה יסודית להיכרות ולהכוונה ושלוש פגישות ליווי קצרות יותר.

 

*   התעריפים הם לפי מיטב המסורת של 'זנגביל' במחירון מדורג- כל אחד משלם לפי יכולתו.

** לפי הצורך

לפרטים נוספים ולתיאום פגישה:

אורית אופיר 054-7238818  oritofir1@gmail.com (עדיף לשלוח מייל)

 

זנגביל - מרכז קהילתי לצמחונות

בלפור 8, ירושלים. טלפון 02-5665737.

www.ginger.org.il

 

העמדות והתכנים בהרצאות ובאירועים אחרים המתקיימים בזנגביל הם באחריות המרצים והמנחים בלבד. הם אינם משקפים בהכרח את עמדותיה של העמותה או נתונים שנבדקו על-ידיה. זנגביל מפרסם יוזמות שעשויות לעניין את הקהילה של המרכז או לקדם תזונה מהצומח, וכן משתתף במיזמים כאלו. אין לפרש פרסום או השתתפות כאמור כאימוץ תכנים ועמדות המובעים במיזמים כאלו, או פרקטיקות הננקטות במסגרתם.

 

 

 

[ginger] אירועי הימים הקרובים, ופרויקט מזון אורגני

שלום,

לפני התזכורת לאירועי הימים הקרובים, הצעה מספי מיור מפרויקט מזון טוב:

אני ספי מקהילת מזון טוב, החזון שלי הוא התארגנות יצרני וצרכני המזון כקהילה. אני קורא לזה קהילת מזון טוב.

אחרי שנתיים של פעילות, התחלנו להציע שירות חדש ומעולה.

כל שבוע אנחנו מקבלים הזמנות מאנשים, עוברים אצל חקלאים אורגניים מקומיים ונפלאים עם רשימה של הזמנות ואורזים לכולם לפי מה שהם הזמינו.

הזמנות מתקבלות בדר"כ עד יום שני בצהריים, ומגיעות אליכם ביום שלישי בין שעות אחה"צ ללילה. 

השבוע בעקבות החג, נא לשלוח לנו את טופס ההזמנה עד יום שלישי ב14:00 והמשלוח יגיע ביום רביעי.

כרגע יש לנו כ 50 לקוחות, בכדי לפרנס את עצמנו מטיפוח החקלאים ומבניית הקהילה עלינו להגיע ל150 לקוחות לפחות.

אז אני מזמין אתכם לנסות. יש טופס הזמנה עם פירוט המגוון השבועי ומידע נוסף באתר הקהילה.

מוזמנים לפנות אלינו עם כל שאלה או בקשה:

ספי 054-9845686  sef@gfood.co.il

דוד 050-6300098  haorgani@gfood.co.il

ומכאן לאירועי הימים הקרובים:

 יום רביעי 27.4.2011

17:00 סדנת מים אפורים

סדנה בנושא עקרונות ושיטות יישום של שיטות בדרך להשגת עצמאות מים בבית, בגינה, בעיר ובכלל – כולל איסוף מי גשם, מי טל ומים אפורים בבית, בגינה ובבניין המשותף.

מנחה: אביעד נחום, גנן ואיש פרמקלצ'ר.

יום חמישי 28.4.2011

19:00 ג'אם מוסיקאלי פתוח במהטמה בר

ג'אם סשן מוסיקלי: בואו עם כלי נגינה, או רק להקשיב וליהנות ממוסיקה, פיצות טבעוניות וסנדביצ'ים מהצומח, סלטים ומצים טבעוניים.

בארגון מתנדבי המהטמה.

יום שישי 29.4.2011

10:00 סדנת ליקוט צמחי בר למאכל בעיר

מנחה: אורי יורמן. יציאה מזנגביל בשעה 10:00.

* נכיר מספר צמחים נפוצים הגדלים בכל פינה

* נלמד על גישת הליקוט האינטואיטיבי המבוסס על שימוש פשוט וטבעי באינטואיציה וחושים

* נדבר על נושאים פראקטיים כמו מציאת איזור ליקוט מוצלח ליד הבית,

* וגם על נושאים פילוסופיים כמו סימביוזה בין צמחים ובני אדם, מגוון המינים ועוד.

* בסוף הליקוט ניכנס למטבח ונכין ארוחה ירוקה וטעימה, בהתאם דרישת הקהל - טחינה ירוקה, שייק ירוק, מרק ירוק, וכו'.

* אפשר ואף מומלץ להגיע עם הקטנטנים

 אורך הסדנה: כשעתיים וחצי. בסוף הסדנה אופציה לשעה נוספת למעוניינים.

נוסח בקשת התשלום של אורי יורמן: נא לשלם ברוחב הלב, כל סכום שתבחרו, מתוך הבנה שזוהי פרנסתי, בהתאם למידת שביעות רצונכם מהסדנה. רצוי, אך לא חובה, סכום בין 50-150 ש"ח

 לפרטים והרשמה - ניתן לפנות לאורי במייל (עדיף) yurman@gmail.com או בסלולרי 050-7827729

 

זנגביל - מרכז קהילתי לצמחונות

בלפור 8, ירושלים. טלפון 02-5665737.

www.ginger.org.il

 

העמדות והתכנים בהרצאות ובאירועים אחרים המתקיימים בזנגביל הם באחריות המרצים והמנחים בלבד. הם אינם משקפים בהכרח את עמדותיה של העמותה או נתונים שנבדקו על-ידיה. זנגביל מפרסם יוזמות שעשויות לעניין את הקהילה של המרכז או לקדם תזונה מהצומח, וכן משתתף במיזמים כאלו. אין לפרש פרסום או השתתפות כאמור כאימוץ תכנים ועמדות המובעים במיזמים כאלו, או פרקטיקות הננקטות במסגרתם.

 

 

ארכיון הבלוג

אירועים קרובים