[ginger] אירועי השבוע בזנגביל -


אירועי השבוע בזנגביל - מרכז קהילתי לצמחונות

תזכורת + עידכון על סדנת הסבונים

בלפור 8, ירושלים. טלפון 02-5665737.

www.ginger.org.il




היום! , יום חמישי 30.6.2011

19:00 ג'אם מוסיקאלי פתוח במהטמה בר

ג'אם סשן מוסיקלי: בואו עם כלי נגינה, או רק להקשיב וליהנות ממוסיקה, פיצות טבעוניות, סנדביצ'ים מהצומח, סלטים ומיצים טבעוניים.

בארגון מתנדבי המהטמה.

 

יום שישי 1.7.2011

11:00-14:00 שוקחופשי  

שוק קח תן וינטאג' ויד שניה. להעביר הלאה את כל מה שלא צריכים, ולמצוא ולקחת דברים של אחרים. כולם מוזמנים לפשפש בג'אנק, לקחת ולשים חופשי. בבקשה לא להביא חפצים שיש בהם חומרים מהחי, כגון עור.

המהטמה - הבר הטבעוני, יפעל במקביל ואפשר לאכול בו פיצות, סנדביצ'ים, מיצים טבעיים וקינוחים, בלא יותר מ-16₪ למנה בתרומה מומלצת להמשך קיום הפרויקט.

יום שני 4.7.2011

19:00 סדנת הכנת סבונים

 
הסדנא מותנת בהרשמה מראש - הרשמו עכשיו והבטיחו את מקומכם!
 

בסדנא ניצור סבונים בדרך מהירה מפתיתי סבון ופתית סבון גליצרין, נראה הכנת סבון מאל"ף ועד ת"ו, ונקבל מתכונים ואתרים מומלצים לעיון. עוד נקבל רעיונות לקישוטים וחומרים שאפשר לשים בסבון לפי הייעוד שאנחנו רוצים להכין בשבילו את הסבון: ממריץ, מרגיע, לאסטמת העור, לפילניג ועוד.

את הסדנה תעביר איילת מושל, העוסקת (בין היתר) בקוסמטיקה טבעית ובארומתרפיה.

השתתפות: 65 ₪.


 

יום חמישי 7.7.2011

19:00 ערב פיצות בניחוח איטלקי

לצד מגוון של פיצות (טבעוניות, כמובן), תיהנו בערב זה ממגוון מאכלים טבעוניים מהמטבח האיטלקי.

תרומה מומלצת לארוחה מלאה: 25 ₪.

 יום שלישי 12.7.2011

20:00 קוטג' ועצמאות כלכלית

פרשיית מחירי הקוטג' הפנתה זרקור אל ההיבטים הכלכליים של בחירות המזון שלנו. אולם השיח סביב מחירי הקוטג' החמיץ, ולא במקרה, את השאלות המהותיות. במפגש זה נבחן האם הרגלי התזונה בחברה שלנו הם קבועים ונתונים מראש, או שהם גמישים ומעוצבים לפי אינטרסים כלכליים. נבדוק את ההתפתחויות בהרגלי האכילה בארץ ובעולם, ואת מי הם משרתים. לבסוף נשאל כיצד ניתן להגיע לעצמאות כלכלית בתחום המזון – ברמה האישית והלאומית.

מרצה: יוסי וולפסון, פעיל בתחום התזונה מהצומח, ואחד הרכזים של זנגביל.

הכניסה חופשית.

יום חמישי 14.7.2011

19:00 אם אין לחם, תאכלו עוגות!

לכבוד יום הבסטיליה: ארוחה ברוח המהפכה הצרפתית. ולא, לא רק ברוח דבריה של מארי אנטואנט.

תרומה מומלצת - 25 ₪

יום שני 18.7.2011

19:00 סדנת גלידות טבעוניות עם אורי יורמן

הכנת גלידות באמצעות ציוד מטבח בסיסי וזמין, ומחומרי גלם שקונים בשוק.

בואו ללמוד איך לקצור מחמאות גם מהאורחים וגם מהתזונאית!

אורך הסדנה: כשעתיים, ובסוף הסדנה אופציה לשעה נוספת למעוניינים.

הסדנה נקייה מרכיבי מזון מלאכותיים, מוצרי חלב, משמרים, מייצבים, שמנים מזוקקים, גלוטן ושאר צרות.

מה נלמד להכין?
* גלידות בטעמים ומרקמים שונים
* חמאת שקדים, קשיו ושאר אגוזים (ללא מוצרי חלב)
* ממתיק טבעי על בסיס תמרים
* שמנת צמחית משובחת על בסיס הנ"ל

התשלום בסיום הסדנה, לפי ראות עיניכם ובהתאם למידת שביעות רצונכם מהסדנה.
רצוי אך לא חובה - כל סכום מעל 80 ₪ למשתתפ/ת.

לפרטים והרשמה ניתן לפנות לאורי יורמן במייל (עדיף) או בסלולרי
yurman@gmail.com
050-7827729



--
זנגביל - מרכז קהילתי לצמחונות
בלפור 8 ירושלים
ginger.org.il

Ginger Vegetarian Community Center
8 Balfour St. Jerusalem

--
זנגביל - מרכז קהילתי לצמחונות, בלפור 8, ירושלים
 
קיבלת הודעה זו כיוון שנרשמת ל קבוצת "ijvs" בקבוצות Google.
לביטול המנוי בקבוצה זו, שלח דוא"ל ל ijvs+unsubscribe@googlegroups.com
לאפשרויות נוספות, בקר בקבוצה זו
בhttp://groups.google.co.il/group/ijvs?hl=iw?hl=iw

[ginger] אירועי יולי בזנגביל (ותזכורת לאירועי השבוע)

אירועי יולי בזנגביל – מרכז קהילתי לצמחונות

בלפור 8 ירושלים

טלפון: 02-5665737; אימייל: veginger@gmail.com

שלום,

בהמשך תמצאו את אירועי יולי (וגם תזכורת לאירועים השבוע: סדנת גלידות, ארוחה קהילתית, ג'אם סשן מוסיקלי ושוק חופשי).

התקופה האחרונה עומדת בסימן פרשת מחירי הקוטג'. הטיפול התקשורתי בפרשה מתאפיין בספין שטחי. גבינת הקוטג' מתוארת, בהתאם לאינטרסים של תעשיית הבשר והחלב, כמוצר יסוד וכמאפיין של תזונה ישראלית. הנזקים הבריאותיים של מוצרי חלב, וההתאכזרות לבעלי-חיים שמאפיינת את התעשייה אינם נזכרים כמעט. גם הדרישה להורדת מחירים פוסחת על השאלות החשובות, של מבנה כלכלת המזון שלנו. המבנה הנוכחי מגביר את התלות הכלכלית של ישראל ביבוא. בה בעת, במסגרת המבנה הנוכחי, מחירים נמוכים באים על-חשבון איכות המוצר ועל-חשבון חקלאים קטנים ופועלי ייצור ועל-חשבון בעלי-חיים מנוצלים והסביבה. בהרצאה שנקיים ביום שלישי 12.7.2011 נבחן באופן מעמיק יותר את כלכלת המזון שלנו, ואת האפשרות להגיע לכלכלת מזון עצמאית בה מזון בריא הוא שווה לכל נפש.

ברוח האלטרנטיבה לתרבות הצריכה נקיים החודש גם סדנה לייצור עצמי של סבונים, עם איילת מושל. אנו מבקשים להירשם מראש, כדי שנדע לכמה אנשים להיערך (אבל ניתן להגיע גם ללא הרשמה).  וכדי להתרענן מחום הקיץ, נקיים החודש סדנת גלידות וסדנת שייקים עם אורי יורמן.

המהטמה, הבר הטבעוני, מזמין אותנו החודש לערב פיצות ומאכלים איטלקיים, לערב ברוח המהפכה הצרפתית (ביום הבסטיליה) ולערב חריף. ביום חמישי ה-28.7.11 לא תתקיים ארוחה בשל מצעד הגאווה, שמתקיים באותו יום. האוכל במהטמה, הבר הטבעוני, הוא כולו מהצומח, והדגנים והקטניות שמשמשים לתבשילים הם ברובם מלאים ואורגניים.

ביום שישי הראשון של החודש אנו ממשיכים לקיים שוק-חופשי, וביום שלישי האחרון של החודש אתם מוזמנים, כרגיל, לארוחה קהילתית.

פרויקט הייעוץ התזונתי שלנו נמשך גם הוא – ואתם מוזמנים לקבוע מפגש עם התזונאית אורית אופיר.

להתראות!

צוות זנגביל

יום שני 27.6.2011

19:00 סדנת גלידות טבעוניות עם אורי יורמן

הכנת גלידות באמצעות ציוד מטבח בסיסי וזמין, ומחומרי גלם שקונים בשוק.

בואו ללמוד איך לקצור מחמאות גם מהאורחים וגם מהתזונאית!

אורך הסדנה: כשעתיים, ובסוף הסדנה אופציה לשעה נוספת למעוניינים.

הסדנה נקייה מרכיבי מזון מלאכותיים, מוצרי חלב, משמרים, מייצבים, שמנים מזוקקים, גלוטן ושאר צרות.

מה נלמד להכין?
* גלידות בטעמים ומרקמים שונים
* חמאת שקדים, קשיו ושאר אגוזים (ללא מוצרי חלב)
* ממתיק טבעי על בסיס תמרים
* שמנת צמחית משובחת על בסיס הנ"ל

התשלום בסיום הסדנה, לפי ראות עיניכם ובהתאם למידת שביעות רצונכם מהסדנה.
רצוי אך לא חובה - כל סכום מעל 80
למשתתפ/ת.

לפרטים והרשמה ניתן לפנות לאורי יורמן במייל (עדיף) או בסלולרי
yurman@gmail.com
050-7827729

 יום שלישי 28.6.2011

20:00 פותחים שולחן – ארוחה קהילתית.

בואו והביאו מאכל צמחי טעים - משהו פשוט או מסובך, מוכר או חדשני, גדול או קטן - או סתם בואו לבד או עם חברות לערב של אכילה, דיבור וקהילה. בבקשה בלי: בשר, ביצים, חלב ושאר מוצרים מהחי.

יום חמישי 30.6.2011

19:00 ג'אם מוסיקאלי פתוח במהטמה בר

ג'אם סשן מוסיקלי: בואו עם כלי נגינה, או רק להקשיב וליהנות ממוסיקה, פיצות טבעוניות, סנדביצ'ים מהצומח, סלטים ומיצים טבעוניים.

בארגון מתנדבי המהטמה.

יום שישי 1.7.2011

11:00-14:00 שוקחופשי  

שוק קח תן וינטאג' ויד שניה. להעביר הלאה את כל מה שלא צריכים, ולמצוא ולקחת דברים של אחרים. כולם מוזמנים לפשפש בג'אנק, לקחת ולשים חופשי. בבקשה לא להביא חפצים שיש בהם חומרים מהחי, כגון עור.

המהטמה - הבר הטבעוני, יפעל במקביל ואפשר לאכול בו פיצות, סנדביצ'ים, מיצים טבעיים וקינוחים, בלא יותר מ-16₪ למנה בתרומה מומלצת להמשך קיום הפרויקט.

יום שני 4.7.2011

19:00 סדנת הכנת סבונים

בסדנא ניצור סבונים בדרך מהירה מפתיתי סבון ופתית סבון גליצרין, נראה הכנת סבון מאל"ף ועד ת"ו, ונקבל מתכונים ואתרים מומלצים לעיון. עוד נקבל רעיונות לקישוטים וחומרים שאפשר לשים בסבון לפי הייעוד שאנחנו רוצים להכין בשבילו את הסבון: ממריץ, מרגיע, לאסטמת העור, לפילניג ועוד.

את הסדנה תעביר איילת מושל, העוסקת (בין היתר) בקוסמטיקה טבעית ובארומתרפיה.

השתתפות: 65 ₪.

מומלץ להירשם מראש.

יום חמישי 7.7.2011

19:00 ערב פיצות בניחוח איטלקי

לצד מגוון של פיצות (טבעוניות, כמובן), תיהנו בערב זה ממגוון מאכלים טבעוניים מהמטבח האיטלקי.

תרומה מומלצת לארוחה מלאה: 25 ₪.

 יום שלישי 12.7.2011

20:00 קוטג' ועצמאות כלכלית

פרשיית מחירי הקוטג' הפנתה זרקור אל ההיבטים הכלכליים של בחירות המזון שלנו. אולם השיח סביב מחירי הקוטג' החמיץ, ולא במקרה, את השאלות המהותיות. במפגש זה נבחן האם הרגלי התזונה בחברה שלנו הם קבועים ונתונים מראש, או שהם גמישים ומעוצבים לפי אינטרסים כלכליים. נבדוק את ההתפתחויות בהרגלי האכילה בארץ ובעולם, ואת מי הם משרתים. לבסוף נשאל כיצד ניתן להגיע לעצמאות כלכלית בתחום המזון – ברמה האישית והלאומית.

מרצה: יוסי וולפסון, פעיל בתחום התזונה מהצומח, ואחד הרכזים של זנגביל.

הכניסה חופשית.

יום חמישי 14.7.2011

19:00 אם אין לחם, תאכלו עוגות!

לכבוד יום הבסטיליה: ארוחה ברוח המהפכה הצרפתית. ולא, לא רק ברוח דבריה של מארי אנטואנט.

תרומה מומלצת - 25 ₪

יום שני 18.7.2011

19:00 סדנת גלידות טבעוניות עם אורי יורמן

הכנת גלידות באמצעות ציוד מטבח בסיסי וזמין, ומחומרי גלם שקונים בשוק.

בואו ללמוד איך לקצור מחמאות גם מהאורחים וגם מהתזונאית!

אורך הסדנה: כשעתיים, ובסוף הסדנה אופציה לשעה נוספת למעוניינים.

הסדנה נקייה מרכיבי מזון מלאכותיים, מוצרי חלב, משמרים, מייצבים, שמנים מזוקקים, גלוטן ושאר צרות.

מה נלמד להכין?
* גלידות בטעמים ומרקמים שונים
* חמאת שקדים, קשיו ושאר אגוזים (ללא מוצרי חלב)
* ממתיק טבעי על בסיס תמרים
* שמנת צמחית משובחת על בסיס הנ"ל

התשלום בסיום הסדנה, לפי ראות עיניכם ובהתאם למידת שביעות רצונכם מהסדנה.
רצוי אך לא חובה - כל סכום מעל 80 ₪ למשתתפ/ת.

לפרטים והרשמה ניתן לפנות לאורי יורמן במייל (עדיף) או בסלולרי
yurman@gmail.com
050-7827729

יום חמישי 21.7.2011

19:00 ערב חריף

המהטמה מוריד את הכפפות ומזמין את כל האמיצים והאמיצות לערב בלתי נשכח של מאכלים מאתגרי חיך.

מ"פיקנטי" ועד "חריף אש", מחרדל ועד סחוג, מבצל ועד ווסאבי... משהו לכל אחת ואחד, כי הטעם הדומיננטי ביקום לא יודע גבולות!

מרקים, תבשילים, סלטים, רטבים ומתבלים.

תרומה מומלצת - 25 ₪

יום שני 25.7.2011

19:00 סדנת שייקים למתקדמים עם אורי יורמן

חום הקיץ בשיאו, והשוק מלא בפירות הקיץ. בהמשך לסדנאות הגלידות המצוינות שלו, אורי יורמן מזמין אותנו לסדנת שייקים. בסדנה נלמד:

1. להכין שייק פירות במרקמים וטעמים שונים

2. לשלב טעמים בין פירות ותבלינים שונים

3. ליצור מרקם חלבי מפנק ללא מוצרי חלב או סויה

4. להכין שייק ירוק - המשקה המעורר

5. על הבלנדר: הדגמים השונים, כיצד להאריך את חייו, איפה כדאי לקנות, וכו'

נפגשים בשעה 19:00 בזנגביל.

אופציונאלי לסקרנים - בהרשמה מראש - סיור מודרך בשוק מחנה יהודה בשעה 17:00, בתום הסיור נלך לזנגביל.

התשלום בסיום הסדנה, לפי ראות עיניכם ובהתאם למידת שביעות רצונכם מהסדנה.
רצוי אך לא חובה - כל סכום מעל 80 ₪ למשתתפ/ת.

לפרטים והרשמה ניתן לפנות לאורי יורמן במייל (עדיף) או בסלולרי
yurman@gmail.com

050-7827729

יום שלישי 26.7.2011

20:00 פותחים שולחן – ארוחה קהילתית.

בואו והביאו מאכל צמחי טעים - משהו פשוט או מסובך, מוכר או חדשני, גדול או קטן - או סתם בואו לבד או עם חברות לערב של אכילה, דיבור וקהילה. בבקשה בלי: בשר, ביצים, חלב ושאר מוצרים מהחי.

יום חמישי 28.7.2011

הזנגביל יהיה סגור בשל מצעד הגאווה.

יום שישי 5.8.2011

11:00-14:00 שוקחופשי  

שוק קח תן וינטאג' ויד שניה. להעביר הלאה את כל מה שלא צריכים, ולמצוא ולקחת דברים של אחרים. כולם מוזמנים לפשפש בג'אנק, לקחת ולשים חופשי. בבקשה לא להביא חפצים שיש בהם חומרים מהחי, כגון עור.

המהטמה - בר טבעוני יפעל במקביל ואפשר לאכול בו פיצות, סנדביצ'ים, מיצים טבעיים וקינוחים, בלא יותר מ-16₪ למנה בתרומה מומלצת להמשך קיום הפרויקט.

חנות מוצרים הוגנים ואקולוגיים

בזנגביל קיימת חנות צנועה, החנות משמשת כנקודת הפצה של מוצרים אורגניים בסחר הוגן, המיוצרים ללא ניצול עובדים, ומוצרים נוספים: מוצרי נקיון, היגיינה, סבונים ושמפו, מוצרים טבעוניים נדירים, כתבים בנושא הצמחונות, חולצות, ועוד. מטרתנו היא בראש ובראשונה לעודד בחירה במוצרים בריאים והוגנים לנו, לסביבה ולבעלי החיים - ולכן אנו שומרים על קשר הדוק עם יצרנים מקומיים ועסקים קטנים, ומוכרים במחירים נגישים.

ייעוץ תזונתי לתזונה צמחונית וטבעונית בריאה

עם אורית אופיר ב'זנגביל'

הייעוץ מתאים ל:

·         צמחונים/טבעונים לעתיד

·         צמחונים/טבעונים בהווה

·         צמחונים/טבעונים לשעבר הרוצים לחזור לתזונה זו תחת הנחיה מקצועית

·         אנשים שצורכים מעט בשר ("חצימחונים"), או רוצים להפחית את צריכתו

אודותיי:

אורית אופיר , דיאטנית קלינית (B. Sc) בוגרת האוניברסיטה העברית, ותזונאית טבעית מטעם מכללת רידמן. מטפלת בפרחי באך, ארומתרפיה וסו ג'וק (דיקור קוריאני) . עובדת בקליניקות פרטיות ובסטודיו C, מרצה במגוון מסגרות, כותבת בעיתונות המקוונת והכתובה. מתמחה בתכנון תזונה צמחונית על כל גווניה- מהימנעות חלקית מבשר ועד לטבעונות.

מחירון: *

 

רגיל

לחיילים, סטודנטים ופנסיונרים

מפגש ראשון (שעה)

230-150 ₪

230-100 ₪

המפגשים הבאים** (חצי שעה כל אחד)

110-70 ₪

110-40 ₪

 

תעריף מיוחד לבני נוער (בסבסוד עמותת אנונימוס): 40 ₪  ל4 פגישות: פגישה יסודית להיכרות ולהכוונה ושלוש פגישות ליווי קצרות יותר.

*   התעריפים הם לפי מיטב המסורת של 'זנגביל' במחירון מדורג- כל אחד משלם לפי יכולתו.

** לפי הצורך

טיפול תזונתי קליני והוליסטי

כמו כן ניתן להגיע אליי לטיפול תזונתי קליני, המשולב עם שיטות איבחון וטיפול הוליסטיות: תזונה סינית, צמחי מרפא, פרחי באך, ארומתרפיה, סו ג'וק ואבחון דופק ולשון.

שילוב זה מאפשר טיפול אפקטיבי ומותאם אישית בבעיות כמו: עודף משקל, לחץ דם גבוה, יתר שומנים בדם, סכרת, מעי רגיז, אנמיה ועוד.

לפרטים נוספים ולתיאום פגישה:

 אורית אופיר  7238818-054 oritofir1@gmail.com (עדיף לשלוח מייל)

לדף שלי בפייסבוק:http://www.facebook.com/profile.php?id=100001066005847

 

זנגביל - מרכז קהילתי לצמחונות

בלפור 8, ירושלים. טלפון 02-5665737.

www.ginger.org.il

 

העמדות והתכנים בהרצאות ובאירועים אחרים המתקיימים בזנגביל הם באחריות המרצים והמנחים בלבד. הם אינם משקפים בהכרח את עמדותיה של העמותה או נתונים שנבדקו על-ידיה. זנגביל מפרסם יוזמות שעשויות לעניין את הקהילה של המרכז או לקדם תזונה מהצומח, וכן משתתף במיזמים כאלו. אין לפרש פרסום או השתתפות כאמור כאימוץ תכנים ועמדות המובעים במיזמים כאלו, או פרקטיקות הננקטות במסגרתם.

 

 

 

ארכיון הבלוג

אירועים קרובים